Produkter

T Knutsson levererar ett brett sortiment av förbrukningsvaror för järn-och stålindustrin, bland annat eldfasta material för krävande specialtillämpningar, isoleringsmaterial, valsar och mekaniska reservdelar.

T Knutsson tillhandahåller eldfasta material för olika typer av ugnar, diverse applikationer inom stålindustrin, samt andra applikationer där hög hållfasthet i kombination med höga temperaturer är ett krav. Förutom tegel ur ett standard sortiment, tillverkas och levereras även prefabricerade eldfasta detaljer för specialfunktioner.

T Knutsson har ett komplett isolerings program, med fokus på lättviktsmaterial för höga temperaturer. Materialen finns i en mängd olika utföranden, såsom nålfilt, plattor, bulk, modulsystem, specialutföranden, vacuum formade detaljer, m.m. efter kunden önskemål. Gemensamt för de olika materialen är att de har mycket goda värmeisolerande egenskaper, lättviktiga, enkla att hantera och bearbeta, vilket ger tunna effektiva lösningar.

T Knutsson kan erbjuda en mängd olika typer av vävar och textilier. Dels glasfibervävar, med eller utan skyddsbeläggningar, för olika skyddande applikationer. Tätningsband, flänspackningar i olika bredder och tjocklekar, runda och fyrkantspackningar. Vidare kan vi konfektionera madrasser och draperier efter specialmått enligt kundens önskemål.

T Knutsson kan inom segmentet Stålverk / Valsverk leverera förnödenheter och kompletta utrustningar tillsammans med våra leverantörer. Från kompletta nya smides och omvärmningsugnar, moderniseringar av befintliga ugnar, valsar och utrustning vid valsverken, skivtärningsutrustning, förvärmningsanläggningar.

Inom segmentet värmebehandling har vi på T Knutsson ett brett program av värmebehandlingsugnar. Luft och atmosfärsugnar, vakuumugnar, löd- härd och sintringsugnar. Vårt mål är att hitta den bästa lösningen när det gäller teknik, kvalitet och kostnadsbild för varje enskild ugn och kund. Vidare marknadsför vi fixturer, både metalliska och grafit/CFC.

Vi på T Knutsson marknadsför även olika typer av Renskulor för pannrensning och sotning av förbränningspannor, Nötningsbeständiga böjbara rörkrökar för transport av fasta abrasiva ämnen samt Brännlansar.